Tysk öl från Weltenburger kloster i Bayern!

| Posted by: | No Comments

Tysk öl från Bayern när den är som bäst!

Vårt öl sortiment härstammar från Weltenburg bryggeri (Weltenburger Klosterbrauerei) och är ett av de äldsta kloster bryggerier i världen. Weltenburger Kloster grundades i början av 700-talet av Abbot Eustasius och blev omvandlat till ett benediktinerkloster av St Boniface och upphöjdes till Kloster av Duke Tassilo. Weltenburg blev senare ett centrum för missionärer i denna regionen. De första indikationer på förekomsten av ett bryggeri i Weltenburger Kloster kan hittas i Weltenburgs dödslista, där det sägs att bryggmästaren dog 1035. En andra vetenskaplig källa är ett protokoll som är över 900-år gammalt ”Libellus Traditionum” från omkring år 1050.

Under det senaste årtusendet fram till idag har klosterlivet och ölproduktionen i Weltenburg endast avbrutits endast en gång år 1802 till 1846. Året 1846 blev bryggeriet en monastisk fastighet igen och har stannat så sedan dess. Weltenburger Kloster Bryggeri kan med det rätta kallas det äldsta Kloster Bryggeriet i världen. I enlighet med den bayerska renhetslagen 1516 och den traditionella konsten att brygga, nio öl sorter bryggs i Weltenburg.

Weltenburger bryggeri ligger vid Kelheim vid floden Donau i Bayern. Deras “Weltenburger Kloster Barock Dunkel” fick World Beer Cup utmärkelsen 2004, 2008 och 2012 som den bästa dunkel öl i världen.

Vi har har ett stort utbud av olika slags, beroende på vad du gillar. Oavsett ditt val, kommer du inte att bli besviken. En tysk öl passar perfekt med lite Bratwürste eller en Wienerschnitzel på Lilla Köket!

Kom in och prova och se varför vår öl är så populär bland våra stamgäster.

Kika på den här lilla videon och dröm dig bort……