Lilla Köket

Vår Berättelse

Vi specialiserar oss på tyska och svenska rätter som inte bara smakar gott men som också är prisvärda. Här kan du njuta av diverse goda tyska öl sorter och i menyn kan du bl. a hitta tyska traditionella rätter som Grillad Haxe, Eisbein med surkål, Wienerschnitzel och Bratwurste. men även svenska rätter som skånsk kalops, kålpudding, Wallenbergare och stekt fläsk med löksås.

Du kan också komma förbi på en AW och prova några av våra fantastiska öl sorter direkt från Tyskland. Vår allra populäraste öl sort som vi erbjuder är Weltenburger. Den här fantastiska ölen härstammar från Weltenburger kloster, världens äldsta klosterbryggeri från 1050 vid floden Donau i Bayern. Givetvis erbjuder vi även andra regelbundna sorter, men också andra tillfälliga öl sorter som tillkommer under året.

20140704_0005.jpg.new

Vad Vi Gör

Under lunchen äter du mat från det svenska köket precis som på den gamla goda tiden. Enkla och naturliga råvaror av hög kvalitet som är tillagade med omsorg och kunskap. Resultatet är en välsmakande meny varje dag med klassiska rätter till ett överkomligt pris.

Vid kvällstid kan du njuta av klassiska tyska specialiteter och en särskild tysk delikatess; Schweinshaxe. Schweinshaxe är ett sätt att tillaga fläsklägg genom att grilla hela läggen från rått tillstånd (till skillnad från rimmad). Vid tillagningen lämnas svålen på köttet och den blir av detta knaprig. Den är framför allt vanlig i södra Tyskland där den serveras med surkål och knödel.

IMG_4081

Vi Bryr Oss Om Våra Gäster

Våra rätter är serverade i en lugn och i en välkomnande miljö som både du och dina nära och kära kommer att njuta av. Lilla Köket strävar efter att vara en sympatisk kvarterskrog där man komma förbi för att dricka en god öl eller äta en bit mat. Vi hoppas att Lilla Köket blir ett naturligt stopp varje dag på väg hem från jobbet.

Kom in och njut av traditionell autentisk mat och en riktigt god tysk öl!

koket