Oktoberfest på Lilla Köket!

| Posted by: | No Comments

Då var det dags igen – Oktoberfest på Lilla Köket!

Oktober är alltid en härlig månad under året då vi firar med lite extra festligheter. Även om du inte har möjlighet att ta en resa ner till München – Bayern, kan du komma till oss på Lilla Köket och njuta av tyska delikatesser och härlig, uppfriskande tysk öl från Bayern. Ta del av den årliga tyska traditionen och njut av lite Schweinshaxe med tysk surkål, Schlachtplatte, tyska korvar, och wienerschnitzlar m.m.

Planerar ditt företag att fira dessa festligheter med sina anställda eller är du intresserad att helt enkelt fira Oktoberfest med dina egna nära och kära? Det finns möjlighet att beställa bord och till och med abonnera restaurangen om det gäller ett stort sällskap.

Vi har redan flera datum inbokade under Oktober månad så vi rekommenderar att du slår oss en signal på 040-231333 för att garantera din beställning!

Lite Oktoberfest Historia:

Oktoberfest, även kallat Wiesn, är en stor ölfestival, som normalt hålls varje år i den tyska staden München i Bayern i slutet av september och början av oktober. År 1810 arrangerades den första Oktoberfesten och den anses att vara världens största folkfest.

Man kan ta del av dessa festligheter under sexton dagar före den första söndagen i oktober på Theresienwiese. År 2010 firades festen med ett 200-årsjubileum. Under den här festen bryggs ett särskilt oktoberfestöl. Normalt serveras det här ölet i enliterskannor som kallas Maß,  och den är bärnstensfärgad och väldigt smakrik. Endast lokala bryggerier i München får tillverka det här ölet. Festligheterna sker i särskilda tält som kan rymma upp till flera tusen gäster, och kan ta flera veckor att förbereda.

Klädseln under Oktoberfest är väldigt traditionell då kvinnorna bär Dirndl och männen bär traditionella Lederhosen.

shutterstock_131480963

Herzlich Willkommen!

Lilla Köket

Här har du några av våra specialiteter som du kan beställa:

Schlachtplatte

bayerische schlachtplatte

Schweinshaxe * Beställes minst 3 dagar i förväg

haxe kväll

Eisbein

eisbein

Bratwurst

bratwurste

Wienerschnitzel

wienerschnitzel

Festbier

Festbier

Härlig och skön stämning med vänner och kollegor!

lilla köket's gäster