Göller Kellerbier är tillbaka för 68kr!

| Posted by: | No Comments

Vår Göller Kellerbier är tillbaka!

Göller Kellerbier, är en typ av tysk öl som oftast inte pastöriseras och är ofiltrerad. Den kan antingen vara topp eller bottenjäst. Termen Kellerbier översätts direkt till “källar öl”, med hänvisning till sin svala lagringstemperatur och receptet går tillbaka till medeltiden. I jämförelse med de flesta av dagens filtrerade lageröl, innehåller Kellerbier mer av sin ursprungliga bryggerijäst, samt vitaminer.

Som ett resultat är den lätt grumlig med en gyllene mantel och beskrivs av tyska tillverkare som naturtrüb (naturligt grumlig). Den är lite mjukare i smaken och lite fylligare än i en vanlig bayersk lager. Den har aromer av bröd och lite inslag av citron och de flesta tycker att den har en lätt bitterhet i eftersmaken. Göller Kellerbier serveras ofta direkt från fat (till exempel i en biergarten) eller på flaska.

Om du är sugen på lite Göller Kellerbier kan du komma förbi oss på Norra Vallgatan 88 och prova den här tyska ölen för 68kr. Passar perfekt till en Wienerschnitzel eller bara som en AW med arbetskollegor.

Välkomna!

20141110_2324 20141110_2327